“Ik krijg de kans om mezelf te ontwikkelen en
te experimenteren. Er is veel vertrouwen.”
 

Peter, hardware engineer

Voor Peter komen bij Kremer grenzeloze technologische mogelijkheden en een persoonlijke werkcultuur perfect samen. Met zijn praktijkervaring en kennis van E-plan en materialen, is hij een waardevolle schakel in het team Industriële Automatisering.

Zijn avontuur bij Kremer begon als stagiair in de veldbekabeling. Hij werkte aan uiteenlopende projecten zoals de inbedrijfstelling van een complete productielijn in een snoepfabriek. “Voor een bedrijf dat magazijnkranen voor palletopslag ontwikkelt, werkte ik weken tot soms maanden internationaal op locatie. Deze periode was zowel leerzaam als avontuurlijk”, zegt Peter.

Van stagiair naar veldmonteur
Na zijn stage bleef Peter bij Kremer als veldmonteur en kreeg hij snel meer verantwoordelijkheden. Hij werd het aanspreekpunt voor projecten op locatie en begeleidde andere monteurs. “Ik begon met kleinere projecten en overlegde met klanten over de bekabeling. Later hield ik me ook bezig met projectbewaking, planning en coördinatie.”

Traineeship
Hoewel hij het werk als monteur leuk vond, lag zijn passie bij de technische theorie. “Tijdens mijn mbo-opleiding mechatronica ontwierp ik een kerstballenverpakkingslijn en ontdekte ik mijn interesse in het bedenken van technische oplossingen vanaf het begin van een proces.” Toen hij in oktober 2021 een interne vacature voor een traineeship als hardware engineer zag, greep Peter zijn kans.

Hardware engineer
Dankzij zijn ervaring met E-plan en als veldmonteur had Peter een goede basis voor het traineeship. “Met het vertrouwen en de begeleiding van Kremer kon ik me verder ontwikkelen. Ik volgde opleidingen volgens de UL508A-norm en voor explosieveiligheid (ATEX). Ook leerde ik projecten opzetten en structureren werd ik begeleid door een ervaren engineer. Ik vind het mooi om functionele eisen en wensen om te zetten in een ontwerp en zelf oplossingen te bedenken voor automatiseringsprocessen.”

Unieke projecten
Elk project waar Peter aan werkt, is uniek. “Ik sta continu voor uitdagingen om alles nog beter en slimmer te maken. Van het maken van elektrische schema’s en berekeningen tot het bedenken van de juiste componenten. De ene klant komt met een mechanisch ontwerp, de ander met een complete 3D-tekening. Ik werk de opdracht verder uit en vul de klant aan met mijn kennis en ervaring.” Af en toe werkt Peter op locatie bij de klant of gaat hij een kijkje nemen. “Voor een complex project met veel sensoren in een beperkte ruimte werkte ik intensief met de klant samen. Het was even puzzelen, maar het is fantastisch om uiteindelijk een project waar je maanden aan hebt gewerkt, in werking te zien!”

Klantgericht en communicatief
Het behalen van het beste resultaat voor klanten begint met het helder krijgen van hun wensen. “Door cursussen en praktijkervaring heb ik mijn communicatieve vaardigheden aangescherpt. Ik ben een schakel tussen de klant, onze software engineers en de panelenwerkplaats. Mijn praktijkervaring helpt me om wat ik bedenk op papier ook goed te vertalen naar het werk van de monteurs. En het leuke is: wat je ontwerpt, zie je bij Kremer veelal ook gebouwd worden.”

Vertrouwen en vrijheid
Kremer is voor Peter zijn eerste werkgever en hij is er nog lang niet uitgekeken. “De uitdagende projecten, de prettige werkomgeving en de vrijheid in zijn functie maken Kremer een fantastische plek om te werken. Iedereen is benaderbaar en als je iets nodig hebt voor je werk dan is dat meteen geregeld. Daarnaast zijn er veel sportieve activiteiten, zoals KremerFit en we leren veel van elkaar en via de Kremer Academy.” Peter werkt projectmatig in het team Industriële Automatisering waar zo’n 60 collega’s voor werken. “We hebben korte lijnen. Samen houden we de vinger aan de pols en lopen naar elkaar toe wanneer nodig. De sfeer is fantastisch, we helpen elkaar waar nodig en er is veel ruimte voor gezelligheid, zoals pingpongwedstrijden en afdelingsuitjes.”

Na ruim twee jaar in de rol van hardware engineer leert Peter nog elke dag. “Het proces van continu verbeteren, motiveert me om door te gaan en het beste uit mezelf te halen. Kremer biedt me de perfecte omgeving om te groeien in mijn vak!”

“Als hardware engineer loop ik naar de werkplaats, deel informatie met monteurs en zie het project groeien. Dit maakt elk project uniek en brengt het tot leven.”