“Bij Kremer kun je alle kanten op binnen de elektrotechniek.”

Jasper, senior sales engineer

Zodra je de kneepjes van een vak begint te beheersen, stromen de mogelijkheden je tegemoet. Jasper is hier het perfecte voorbeeld van. Als senior sales engineer werkt hij met evenveel passie voor elektrotechniek als toen hij op zeventienjarige leeftijd als leerling monteur begon. “De aanvragen worden steeds uitdagender en dat houdt het werk boeiend. Kremer biedt mij de kansen om te groeien en mijn horizon te verbreden,” zegt hij met een glimlach.

Na de middelbare school had Jasper één helder doel voor ogen: aan het werk gaan. Zijn talent voor techniek leidde hem naar een open dag van het Graafschap College, waar hij Kremer ontmoette. Hier ontdekte hij het BBL-traject tot monteur. “De mix van vier dagen werken en één dag naar school leek me perfect”, herinnert Jasper zich. “Bij Kremer zag ik talloze mogelijkheden binnen de elektro. Er zijn zoveel afdelingen waar je je vaardigheden kunt inzetten. Zo kon ik ontdekken wat echt bij me past.”

De basis leggen
De eerste stappen in de paneelbouw zette Jasper in de werkplaats. Hij herinnert zich zijn eerste klus nog goed: “Ik kreeg een krat vol materialen en stuklijsten om alles bij elkaar te zoeken. Stap voor stap leerde ik kasten bouwen, eerst met kleine taken zoals gaten zagen voor ventilatoren. Later kreeg ik steeds grotere kasten en mocht ik bedrading aanleggen en componenten bevestigen. Door te doen en met vallen en opstaan, onder begeleiding van een persoonlijke mentor, groeide ik in mijn rol.”

Van werkplaats naar veldwerk
Na zijn eerste jaar mocht Jasper mee naar eindklanten voor aansluit- en bekabelingswerkzaamheden. Deze combinatie van veldwerk en werkplaats beviel hem goed. “Ik heb gewerkt aan projecten bij drukkerijen, slachterijen, geautomatiseerde magazijnen en zelfs de Veltins Arena van FC Schalke 04,” vertelt hij enthousiast. “Het werk was afwisselend en interessant, maar na tien jaar voelde ik dat ik iets anders wilde. Ik zag mezelf op mijn veertigste dit niet meer doen.”

Van veld naar kantoor
Toen Jasper nadacht over zijn toekomst, kwam er net een vacature voor sales engineer voorbij. Op een bedrijfsfeest sprak ik de manager van afdeling Industriële Automatisering en hij was direct enthousiast over mijn interesse in deze functie. “Ik stuurde een sollicitatie en kon al snel starten in mijn nieuwe functie,” vertelt Jasper. “Het was een geweldige stap richting een kantoorcarrière.”

Commercieel én technisch
Als sales engineer communiceert hij met klanten over de benodigde componenten en beoordeelt hij aanvragen commercieel en inhoudelijk. “Soms sturen klanten complete tekeningen met materiaallijsten op. Of ze leveren een P&ID-tekening aan, waarop leidingen, kleppen en pompen zijn opgenomen. Mijn uitgebreide materiaalkennis komt nu goed van pas! Doordat ik in de montage heb gewerkt, krijg ik snel een goed beeld van wat een project nodig heeft en kan ik meedenken. Ik zet alles in het systeem inclusief de uitvoering, het materiaal en tijd die hiervoor nodig zijn. Afhankelijk van de complexiteit overleg ik de aanvragen samen met collega’s van de afdeling Industriële Automatisering om toe te werken naar een goede offerte die past bij de klantvraag. Na het ontvangen van de schriftelijke opdracht van de klant gaan aan we aan de slag en vindt de overdracht plaats naar de andere collega’s.”

Groei en ontwikkeling
Sinds januari 2024 is Jasper senior sales engineer en neemt hij de grotere technische opdrachten op zich. “Ik geniet van de afwisseling,” zegt hij. “Elke klant is anders en de werkwijzen variëren. Momenteel heb ik een aanvraag van twintig A4’tjes tekst met puur een functionele omschrijving van de installatie. Dit soort opdrachten gaan na akkoord naar de hardware engineers. Ik leer nog steeds bij, via cursussen maar vooral van collega’s die al jaren in het vak zitten.”

Flexibel en open sfeer
Jasper werkt al jaren met plezier bij Kremer en dat is niet zonder reden. “Het werk is uitdagend en afwisselend en de ontwikkelingsmogelijkheden zijn eindeloos. We hebben een hecht team en de sfeer is open en ondersteunend. Regelmatig zijn er gezellige activiteiten om de teamspirit te versterken en dankzij de flexibele werkregeling kan ik ook twee dagen thuiswerken! Dit alles maakt het bedrijf voor mij bijzonder!”

“Als sales engineer combineer ik de techniek en commercie en werk ik nauw samen met het team van Industriële Automatisering. Ik verbind de collega’s intern en
bouw aan sterke relaties met onze klanten.
Mijn focus ligt op op maat gemaakte adviezen, een goedlopend proces en tevreden klanten.”